MG MARVEL R

Electric

До 402 km
WLTP досег
Три мотори
Погон на сите 4 тркала (AWD)
MG iSMART
Систем за поврзување
288 KS
1,8 s/ 0-50 km/h
IT 7 Years Warranty 3x

MG MARVEL R Electric е простран, луксузен, компактен СУВ. Направен за европските возачи кои го ценат дизајнот, луксузот и перформансите, е дел од нашата втора генерација на целосно електрични возила. Со својот мазен, спортски дизајн, MG MARVEL R Electric комбинира пространи ентериер со футуристички надворешен изглед. Земајќи ги предвид водечките безбедносни стандарди, нултата емисија и извонредниот досег, добивате електрично возило кое е единствено во својата класа. Добредојдовте.

Перформанси
Избалансирана моќ
Брзото забрзување не е единствената извонредност на моделот MG MARVEL R. Благодарение на спортскиот дизајн на шасијата и калибрирањето, исто така нуди големо задоволство во возењето.
Погон на сите 4 тркала <span>со три мотори</span>

Погон на сите 4 тркала со три мотори

Со 3 електрични мотори и вкупна снага од 288 коњски сили и 665 Nm на вртежен момент, MG MARVEL R постигнува забрзување од 0 дo 100 km/h за само 4,9 секунди. Со режимот Sport+ и зимскиот режим (Winter mode), сосема сте подготвени за извонредно возење.
i<span>Booster</span>

iBooster

iBooster може да обезбеди ефикасност на сопирањето во различни ситуации со брз одѕив.
Искуството на возењето може да се подобри со различни подесување на педалите.
 
Спортска <span>шасија</span>

Спортска шасија

Целата шасија е калибрирана од страна на тим од германски инженери. Шасијата е направена од алуминиумска легура, што ефикасно ја смалува тежината и го подобрува возењето и удобноста. Расподелбата на оптоварувањето во сооднос 50:50 помеѓу предниот и задниот дел, е истотака, идеална за совладување на кривините.
Досег
Возење со самодоверба

Се користи само најнапредна технологија на електричните возила (EV), која овозможува најголем досег и перформанси.

402 km
WLTP досег
Подобрување на густината на батеријата за 34%
Голем пакет батериски ќелии во модули
Мотор со завојници со 2-степен пренос
Ефикасно возење
Досег
Голем пакет батериски ќелии <span>во модулите</span>

Голем пакет батериски ќелии во модулите

MG MARVEL R користи решение со голем пакет батериски ќелии штој ја зголемува, како густината на енергијата според волуменот, така и густината на енергијата во однос на тежината, овозможуваќи поголем досег.
Електромотори <span></span>

Електромотори

Сите електромотори на MG MARVEL R користат технологија на намотки (врз начело на завојници), која е поефикасна од традиционалните методи. Двата задни мотори работат независно еден од друг, а сè за да се обезбеди максимална ефикасност.
Полнење

Полнење

Покрај зголемениот капацитет на батеријата, подобрен е и капацитетот на полнењето. Вградениот трофазен полнач со моќност од 11 kW поддржува побрзо полнење со наизменична струја, а снагата на полнење до 90 kW овозможува полнење на батеријата до 80% за приближно 40 минути.
Двостепен <span>пренос</span>

Двостепен пренос

Задниот мотор е поврзан со двостепен пренос. Кога возилото вози со голема брзина, менувачот може да премине во висок степен на пренос за да се подобри ефикасноста.
Клима уред <span>со топлинска пумпа</span>

Клима уред со топлинска пумпа

Во споредба со конвенционалниот систем на климатизација со позитивен температурен коефициент (PTC), топлинската пумпа може да ја подобри енергетската ефикасност до 50%, давајќи ви поголема самодоверба при зимско возење.
Безбедност
Сеопфатно одржување
MG MARVEL R е опремен со нови функционалности кои ја обезбедуваат безбедноста на возачот и патниците.
Заштита на батеријата
Строги безбедносни тестови
Цврста структура
Лесна каросерија
MG Pilot
L2 Делумно автономно возење
Бебедност <span>на батеријата</span>

Бебедност на батеријата

Целиот пакет на батерии беше подложен на строги безбедносни тестови. После разни удари од кој било агол, пакетот ќе го прекине високиот напон во милисекунди, што ја гарантира безбедноста на батеријата и спречува ризик од пожар.
Врвна <span>каросерија</span>

Врвна каросерија

Структурата е водечка во светот бидејќи комбинира цврстина и лесна каросерија. Се користи повеќе топлински оформен челик, легура на алуминиум и други композитни материјали за да се обезбедат неговите зајакнати и лесни перформанси.
Пасивна <span>безбедност</span>

Пасивна безбедност

Понекогаш не е можно да се избегнат несреќи, но благодарение на цврстата структура на каросеријата на MG MARVEL R и 7 воздушни перничиња (вклучувајќи странични воздушни перничиња), патниците се максимално заштитени од тешки повреди.
Повеќе <span>камери</span>

Повеќе камери

Повеќе сензори и камери, кои покриваат пошироко поле од видливото, обезбедуваат безбедност на луѓето, како внатре, така и надвор од возилото.
MG Pilot
MG Pilot

MG Pilot во MG MARVEL R, истотака, ги вклучува најновите функции, како што е ELK (Систем за одржување на возилото во лента) и DWS (Систем за предупредување на сонливост). Со најновата хардверска опрема, сите овие функции овозможуваат превенција и избегнување на потенцијални несреќи, како и делумно автономно возење.

Активна безбедност
L2 Делумно автономно возење
Футуристички <span>изглед</span>
Дизајн
Футуристички изглед
MG MARVEL R усвојува нов, интелигентен електричен дизајнерски концепт, заедно со целосна надградба, како на екстериерот, така и на ентериерот.
Чувство на ритуал
Светлосен израз
SUV Coupe
Стил на каросеријата
"Stanford Torus"
19'' бандажи
Вид на каросерија <span>Coupe</span>

Вид на каросерија Coupe

Нискиот кров и мазниот C-столб се извонредно динамични, како на предниот, така и на задниот дел на возилото. Ова Ѝ дава на каросеријата положба свртена напред и создава изразено пропорционална карактеристика.
Полна закривеност <span>на бочната страна на каросеријата</span>

Полна закривеност на бочната страна на каросеријата

Целата страна на каросеријата се закривува мазно, со двоен лак на тркалата од двете страни. Едноставни и софистицирани, овие елементи на дизајнот се спојуваат без напор.
Светлосна лента <span>Universe LED</span>

Светлосна лента Universe LED

Смирувачка, тенка лента на светлина тече низ предната страна пред да се врати внатре.
Интегриран <span>фар со матично светло</span>

Интегриран фар со матично светло

Целиот дизајн е инспириран од вселенски борбени бродови со две светлосни ленти, интегрирани со правоаголни модули. Главниот фар има сосема нов дизајн на распоредот на подсветлата.
Задни светла <span>во форма на стрелка</span>

Задни светла во форма на стрелка

Светлосната лента преминува назад, визуелно проширувајќи го возилото и ја сумира темата на пердувот со стрелките внатре. Директниот дизајн визуелно го нагласува централниот дел на логото.
УДОБНОСТ
Премиум внатрешност

Видливо или невидливо, секогаш квалитетно.

Аудио систем Bose
9 звучници
Виртуелна педала
Електрична врата на багажникот
Nappa седиште
Со вентилација
Премиум <span>внатрешност</span>
Аудио систем <span>Bose</span>

Аудио систем Bose

Тимот на фирмата Bose го искористи своето стручно знаење и вештини за да иврши сеопфатна анализа на кабината на возилото MG MARVEL R. Тоа вклучуваше детална анализа, како што се тестирање на звучните ефекти и прилагодување на балансот за да се создаде звук кој ве води на концертната сцена и ви овозможува вистински да ја почувствувате музиката.
Тесни отвори <span>за вентилација</span>

Тесни отвори за вентилација

Очекувајте извонреден дизајн на скриениот отвор за воздух со должина од 900 mm кој е интегриран со централната контролна единица и е опремен со 4 комплети интелигентни електрични лопатки на вентилаторот кои можат интелигентно да ги контролираат аглите на струење на воздухот во согласност со промена на температурата. Покрај тоа, системот за прочистување на воздухот ги филтрира штетните честички, вклучувајќи го поленот и некои вируси, а сè за да го одржува воздухот во кабината здрав.
Режим <span>за добредојде</span>

Режим за добредојде

Врвното искуство започнува од моментот кога ќе пријдете до возилото. Скриената рачка на вратата се појавува автоматски и седиштето се враќа во возачка положба кога ќе се вклучи напојувањето.
Електрична врата на багажникот со <span>виртуелна педала</span>

Електрична врата на багажникот со виртуелна педала

Едноставно поместете ја ногата до виртуелната педала под багажникот и вратата на багажникот ќе се отвори.
Панорамски <span>кровен отвор</span>

Панорамски кровен отвор

Отворете го за да влезе свеж воздух во возилото и да го почувствувате сонцето на вашата кожа, каде и да одите.
Извонредни перформанси на NVH <span>(звучна и вибрациска изолација)</span>

Извонредни перформанси на NVH (звучна и вибрациска изолација)

95% покриен NVH (звучна и вибрациска изолација), вклучувајќи двослојно звучно изолирано стакло. Кога е тивко, тоа е како во тивка концертна сала. Кога музиката свири, звучните бранови ви донесуваат целосно задоволство во возењето.
Премиум <span>седиште</span>

Премиум седиште

Седиштата се опремени со Bader Nappa кожа со спортски дизајн, како и со функции за греење и вентилација. Технологијата за вертикално полнење со пена со двојна цврстина, исто така, ја подобрува расподелбата на притисокот додека седите.
Амбиентални <span>светла</span>

Амбиентални светла

Амбиенталните светла во 64 бои "Aурора" можат да ја променат атмосферата во возилото и да се движат во ритамот на вашата музика.
Дигитализирана <span>кабина</span>
Технологија
Дигитализирана кабина
Целосно дигитална и поврзана за подобро искуство во возењето и интелигентна интеракција.
19,4-инчен екран <span>на допир</span>

19,4-инчен екран на допир

Целиот екран е направен од Corning Gorilla стакло, со виртуелни и физички копчиња на екранот, што овозможува побезбедно и поефикасно користење.
12,3-инчен лебдечки <span>дигитален кластер</span>

12,3-инчен лебдечки дигитален кластер

Постојат три различни области каде што се прикажуваат сите потребни информации, а виџетите можете да ги приспособите според вашите желби.
Безжичен <span>полнач</span>

Безжичен полнач

Наполнете го вашиот паметен телефон на патувањето.
MG ISMART
Сосема нов систем за поврзување

Интелигентен мрежен систем кој ја комбинира комуникацијата на возилото, интернетот и корисникот. Дали сте подготвени да се поврзете со иднината?

MG ISMART
Пред <span>поаѓање</span>

Пред поаѓање

Aпликацијата iSMART ви помага брзо да го пронајдете вашето возило и да проверите дали е безбедно за возење со притискање на копче. Покрај тоа, можете да го користите далечинскиот управувач за однапред да го поставите клима уредот на удобна температура пред да влезете во возилото.

Побарајте го вашето возило

Одредете ја точната локација на вашето возило. 

 

Дијагноза на состојбата на возилото

Едноставно проверете ја состојбата на вашето возило и уверете се дека е безбедно пред да трнете на пат.

Планер на рута

Планирајте го вашето патување однапред и синхронизирајте ја вашата рута во возилото. 

Далечинско управување преку апликација

Вклучете го клима уредот за однапред да поставите удобна внатрешна температура. 

На патот

На патот

Додека ја планирате вашата рута, ќе добивате сообраќајни предупредувања во реално време, водење на рутата и точно време на пристигнување. И не само тоа, апликацијата ви ги нуди сите атракции кои нема да сакате да ги пропуштите попат.

Навигација

Најдете ја вашата рута со разновидни алтернативи. 

 

Интернет атракции

Пронајдете сè што вреди да се посети попат.

Визуелизација на досегот и информации за станицата за полнење

Не треба да се грижите за досегот – дознајте го вашиот досег и добијте информации за станиците за полнење за вашата рута.

На патот

На патот

Не треба да се грижите за досегот – видете точно колку далеку можете да возите, како и податоци за станиците за полнење на вашата рута во реално време. Покрај тоа, можете да користите навигација, да слушате музика во живо, да остварувате повици и да управувате со вашето возило во движење со гласовна контрола, без користење на раце.

Mузика Amazon Prime

Пријавете се на вашата сметка на Amazon Prime račun и слушајте ги најновите песни од вашите омилени изведувачи. 

 

DAB+

Зачувајте ја саканата станица и MG iSMART ќе ве потсети да не ја пропуштите вашата омилена програма. 

Hotspot

Патниците остануваат без пренос на податоци? Не грижете се, користете пристапна точка во возилото и останете поврзани.

На патот

На патот

Останете поврзани во движење со Apple CarPlay или Android Auto, кој ги пренесува сите функции на вашиот телефон на централниот екран на допир во вашето возило. И не заборавајте да ја зачувате вашата омилена радио станица DAB+ во апликацијата - таа ќе ве потсети кога е вашата омилена емисија на програмата.

Временска прогноза

Проверете ја временската прогноза на вашата моментална локација или вашата дестинација. 

 

Гласовно водење

Уживајте во хендс-фри контрола на музика, навигација, телефон и возило.

Apple CarPlay & Android Auto

Поврзувањето со паметен телефон е едноставно со вградениот систем Apple CarPlay или Android Auto.

По пристигнување <span>на дестинација</span>

По пристигнување на дестинација

Не можете да се сетите дали сте го заклучиле возилото? Нема проблем. Можете да го отклучите и заклучите со помош на апликацијата, како и да ја проверите состојбата и досегот на батеријата, за да бидете подготвени за вашето следно патување. Исто така, можете да ги видите сите ваши податоци за возењето, вклучително и колку CO2 сте заштедиле со префрлување на целосно електрична енергија.

Заклучување и отклучување на возилото

Не сте сигурни дали сте го заклучиле автомобилот? Само заклучете го или отклучете го со помош на апликацијата. 

 

Аларм

Ако дојде до некоја невообичаена активност, ќе се испрати порака до возилото. 

Поставете го планираното полнење

Дали сакате да ја искористите поевтината електрична енергија навечер? Не заборавајте да го поставите распоредот за полнење. 

ZSP Technology Header
Употребливост
Повеќе од паметно
Покрај неговите извонредни перформанси, MG MARVEL R дава разновидност која ви е потребна за сите ваши основни работи – без разлика дали се работи за секојдневно патување на работа или викенд патување.
Преден и заден <span>багажник</span>

Преден и заден багажник

Капацитетот на багажникот е 357 l, а вратата на багажникот има голем отвор што го прави товарењето едноставно и лесно. Задните седишта се поделени во сооднос 60/40 и кога се преклопени, тоа може да го зголеми волуменот на багажникот до максимално 1,396 l. Предниот багажник има волумен од 150 l. Тука можете да сместите сè, од кабли за полнење до актовка или кофер со големина од 24 инчи.
Внатрешен простор <span>за складирање</span>

Внатрешен простор за складирање

Искористете го целосно внатрешниот простор, со 5 држачи за телефон, 8 држачи за чаши и голем простор под лебдечката конзола. Задниот дел е простран, со прилагодливо задно седиште и со простор за складирање во задниот потпирач за раце.
Капацитет на влечење <span>750 kg</span>

Капацитет на влечење 750 kg

MG MARVEL R има одобрен капацитет на влечење од 750 kg, така што можете да транспортирате сè што ви треба.
Технологија V2L (Vehicle to Load)

Технологија V2L (Vehicle to Load)

Благодарение на V2L технологијата (до 2400V), MG MARVEL R е попрактичен, така што можете да ја користите енергијата на батеријата во секојдневниот живот.
MG MARVEL R MG MARVEL R
Luxury

MG MARVEL R

 • 19'' бандажи
 • Спортски седишта од вистинска кожа
 • Греење и вентилација на предните седишта (опција)
 • 360° камера
 • Електрична врата на багажникот со виртуелна педала
 • Безжичен полнач за телефон
 • Внатрешен ретровизор со автоматско затемнување
 • Амбиентални светла

*Конечната верзија подлежи на податоци за хомологација.

Фотографиите прикажани овде се само за илустрација и може да се разликуваат од стандардните спецификации за секој тип на возило. Не е возможно да се остваруваат никакви права врз основа на фотографиите. MG го задржува правото да менува модели, бои, спецификации и опрема без претходно известување и без обврска за приспособување на возилата кои се веќе на пазарот.

Спецификации

Верзија Luxury
Димензија и тежина
Должина (mm) 4674
Ширина (mm) 1919
Висина (mm) 1613
Меѓуоскино растојание (mm) 2804
Растојание од тлото (mm) 133,9
Преден багажник 150 l
Волумен на заден багажник (Преклопени седишта/Спуштени седишта,L) 357-1396
Маса на празно возило (kg) 1810
Најголема технички дозволена маса на оптоварување на возилото (kg) 2288
Технички дозволена маса на натоварено возило на секоја оска (kg) 1100/1342
Капацитет на влечење (без сопирачки, kg) 750
Капацитет на влечење (со сопирачки, kg) 750
Мотор
Тип PMS мотор
Максимална моќност (kW) 132
Максимален вртежен момент (Nm) 410
Менувач 2-степен авотматски
Електричен мотор и батерија
Батерија (kWh) 70
Максимална моќност на вградениот полнач (kW) 11 kW
Време на полнење со наизменична струја (5~80%) 43 min
Перформанси
Максимална брзина (km/h) 200
Забрзување (0~100 km/h) 7,9
EV досег (km, WLTP) 402
Потрошувачка на енергија (Wh/km) 194,1
Верзија Luxury
Безбедност
Aларм
Имобилизатор
Систем за итни повици (E-CALL)
ESP
ARP
EBA
HDC
Автоматско паркирање
EPB
Безедносна брава за деца
ISOFIKS систем за прицврстување на детско седиште
Сензор за дожд
Директен TPMS
Воздушни перничиња
Предни воздушни перничиња за возачот и совозачот
Странични воздушни перничиња за возачот и совозачот
Странично воздушно перниче
Странични воздушни завеси за возачот и совозачот
Прекинувач за совозачко странично воздушно перниче
Систем за помош
Адаптивен темпомат (ACC)
Интелигентна контрола на светлата (IHC)
Систем за контрола на брзината (SAS)
Предупредување за фронтален судир (FCW)
Систем за автоматско сопирање во нужда (AEB)
Помош при возење во сообраќаен метеж (TJA)
Препознавање на сообраќајни знаци (TSR)
Помош за одржување во лента (LKA)
Систем за откривање на слепа точка (BSM)
Систем за предупредување за доаѓање на возило од позади (RTA)
Предупредување за промена на лента (LCW)
Систем за одржување во лента (ELK)
Систем за предупредување за замор (DWS)
Систем за спречување на повторен судир (MCB)
Предупредување за отворање на вратата (DOW)
Светла
LED дневни светла
LED фарови
LED задни светла
Задни LED светла за магла
Сензор за самрак
Светло за добредојде
Високо поставено стоп светло
Помош при паркирање
Задни и предни сензори за паркирање
Камера од 360 со транспарентен преглед на шасијата
Безбедносен појас на возилото
Преден во 3 точки + затегнувач и ограничувач на оптоварување
Преден во 2 точки + затегнувач и граничник на оптоварување
Потсетник за безбедносен појас напред и позади
Прилагодување на висината на предниот безбедносен појас
Верзија Luxury
Надолжен кровен носач
Спојлер
Сензор за дожд и преден бришач без рамка
Заден бришач
Затемнети стакла
Задно стакло за приватност
Електрична врата за багажникот
Виртуелна педала за отворање на багажникот
Активна воздушна решетка
Надворешни ретровизори
Греење
Меморија
Со покажувачи на насока
Електрични подесувања
Автоматски преклопни
Автоматско закосување при возење наназад
Во боја на возилото
Рачки за врата
Скриена рачка за врата
Верзија Luxury
Далечинско заклучување
12V утикач
Технологија V2L (Vehicle to Load) празнење
Мрежа за багажникот и кука
Светло во багажникот
Алу спортска педала
Рачка на менувачот
Скриена рачка за врата
Заштита од сонце со огледало и ламба
Домашна функција на фаровите
Внатрешно огледало со автоматско затемнување
Извонредна декоративна плоча за врата
LED светла за читање позади
Амбиентални светла
Режим за добредојде
Кровен отвор со ситем против приклештување
Панорамски кривен отвор
Клима уред
Топлинска пумпа
Двоен клима уред
Вентилациски отвори позади
Клима уред со прочистување на воздухот
Подигнување на стаклата
Електрично подигнување
Автоматско подигнување и спуштање на сите стакла
Функција против приклештување на прстите на сите прозорци
Волан
Кожа
Прилагодување во 4 насоки
Мултифункционален
Инфозабавен систем
Виртуелен кластер 12.3"
DAB+
Звучници 8
Премиум аудио систем -
3 микрофони
4 USB приклучоци
Безжичен полнач за телефон
Bluetooth
MG iSMART систем за поврзување
Далечинско управување
Гласовно водење
Временска прогноза
Сообраќајна навигација во реално време со планирање на досегот
Синхронизација на патувањето и агендата
Стриминг музика Амазон
Apple Carplay/Android Auto
Централен лебдечки екран на допир од 19,4“
Централно заклучување
Далечинско заклучување
Влез без клуч
Стартување на моторот со помош на копче
Верзија Luxury
Возачко седиште прилагодливо во 6 насоки
Совозачко седиште прилагодливо во 4 насоки
Електрично прилагодливо возачко седиште, со мемориска функција
Електрично прилагодливо совозачко седиште
Лумбална потпора на возачкото седиште
Џеб за карта позади предните седишта
PU седишта -
Делумно кожни седишта
Греени предни седишта
Задни седишта со централен потпирач за раце и држач за чаша
40/60 преклопни задни седишта
Вентилација на предни седишта*
Верзија Luxury
АЛУ бандажи 19"
Комплет за поправка на гуми
Верзија Luxury
Домашен полнач Тип 2 Начин 3
Тип 2 Начин 3 Кабел за полнење
Верзија Luxury
Prism Blue Металик боја Prism Blue Металик боја
Cumulus White Металик боја Cumulus White Металик боја
Pebble Black Металик боја Pebble Black Металик боја
Beton Grey Металик боја Beton Grey Металик боја
Night Watch Grey Металик боја Night Watch Grey Металик боја
Верзија Luxury
Црна
Сива
Кафеава (Aлкантара) -

Пронајдете трговец

Продажен салон на трговска марка
Сервис