Cосема новиот

MG ZS EV

440 km
WLTP досег
3,6 s
Дo 0 – 50 km/h
MG iSMART
Систем за поврзување
MG Pilot
Асистент за возење
IT 7 Years Warranty 3x

Го модернизиравме нашиот најпродаван модел и претставуваме сосема нов MG ZS EV: удобен, интелигентен, 100% електричен SUV за семејството. Со нов дизајн и поголем досег, сосема новиот MG ZS EV е совршен за градско возење и викенд патувања без компромис во поглед на практичноста или стилот.

Со избор меѓу две батерии, сосема новиот MG ZS EV е подготвен за вашата следна урбана авантура.

Досег
Истражување на нови патишта

Сосема новиот MG ZS EV сега нуди досег до 440 km, за да можете да возите подолго без полнење.

440 km
WLTP досег
40 min
Брзо полнење до 80%
Подобрување на густината на батерија за 34%
Голем пакет батериски ќелии во модули
Досег
Подолго <span>возење</span>

Подолго возење

Без разлика дали се работи за секојдневно патување на работа или викенд патување, со целосно новиот MG ZS EV можете да одите на подолги патувања со избор на батеријата со WLTP досег од 320 км или 440 км.
Побрзо <span>полнење</span>

Побрзо полнење

Со поголема батерија полнете побрзо. Со трофазно 11 kW AC полнење може да се будите секое утро со полна батерија, ако користите ноќно полнење дома. Со моќност на брзо полнење до 92 kW, може да достигнете 80% капацитет на батеријата за 40 минути.
Голем пакет <span>батериски ќелии во модули</span>

Голем пакет батериски ќелии во модули

Сите нови MG ZS EV користат решение со голем пакет батериски ќелии што ја зголемува, освен густината на батеријата по волумен, и густината на батеријата во однос на тежината, овозможувајќи ви поголем досег.
Перформанси
Високо ефикасен електромотор
Високо ефикасен електромотор и прилагодувањето на режимот на возење го прават MG ZS EV динамично урбано SUV возило.
Високо ефикасен <span>електромотор</span>

Високо ефикасен електромотор

Моторот доаѓа со технологија за леење под низок притисок, што ја намалува тежината и нивото на бучава и вибрации. Благодарение на намотките на принципот на завојница, моторот има околу 1% поголема ефикасност и 10-15% поголем вртежен момент и моќност од конвенционалните електромотори.
Интелигентен систем <span>за управување со температурата</span>

Интелигентен систем за управување со температурата

Опремен со течно ладење и систем за предзагревање на течноста, MG ZS EV секогаш гарантира идеална температура на батеријата.
Три <span>режими на возење</span>

Три режими на возење

Од возење по градот до излети на село, можете да изберете помеѓу режимите Eco, Normal и Sport, овозможувајќи возилото целосно да се прилагоди на вашите потреби за возење.
Безбедни <span>патувања</span>
Безбедност
Безбедни патувања

MG секогаш ја нагласува безбедноста како свој главен приоритет, без разлика дали станува збор за конструкција на каросеријата или батеријата, заедно со функцијата MG Pilot и другите безбедносни мерки.

Безбедност <span>на батеријата</span>

Безбедност на батеријата

Целиот пакет батерии е подложен на строги безбедносни тестови. После различни удари од кој било агол, пакетот ќе го прекине високиот напон во милисекунди, што ја гарантира безбедноста на батеријата и спречува ризик од пожар.
Цврста <span>структура</span>

Цврста структура

Торзиската цврстина на каросеријата на возилото изнесува 25.000 Nm, со внимателно дизајниран кафез за апсорбирање на енергија и челик со висока цврстина.
Пасивна <span>безбедност</span>

Пасивна безбедност

Со цврста структура на каросеријата и 6 воздушни перничиња, возачот и патниците се максимално заштитени од несреќи.
Повеќе <span>камери</span>

Повеќе камери

Повеќе сензори и камери, кои покриваат пошироко поле од видливото, обезбедуваат безбедност на лицата, и внатре и надвор од возилото.
 

 

MG Pilot
Активна безбедност

MG Pilot со L2 делумно автономните функции на возење овозможуваат безбедно и удобно возење.

Интелигентен <span>изглед</span>
Дизајн
Интелигентен изглед

Целосно новиот MG ZS EV со неговиот интелигентен електричен дизајн го доведува вашиот секојдневен компактен SUV на повисоко ниво.

Урбан SUV
Интелигентен електричен дизајн
Преден дел без решетка
Интелигентен електричен дизајн
Интелигентен динамичен <span>дизајн</span>

Интелигентен динамичен дизајн

Со својот интелигентен електричен дизајн, вклучувајќи преден дел без решетка, остри LED светла, 17-инчни алуминиумски бандажи со капаци на централната оска и “разиграна“ појава, целосно новиот MG ZS EV е роден да привлекува внимание.

LED предни светла "Silverstone"

LED светло со 21 единици вклучува функција за добредојде, сензор за мрак и интелигентен систем за контрола на долгите светла.

"Phantom" LED задни светла

Со 8 единици LED задни светла, се формира остра светлосна лента, како фантом во ноќта.
УДОБНОСТ
Чувствувајте се како дома

Целосно новиот MG ZS EV дава удобен и светол ентериер.

Јаглеродни влакна
Елегантна арматурна плоча
1,19 m²
Панорамски кровен отвор
Свеж воздух
Систем за филтрирање на воздухот
Чувствувајте се <span>како дома</span>
Пространа <span>кабина</span>

Пространа кабина

MG ZS EV, со еден од најдобрите задни простори за глава во својата класа, рамен заден под и широки димензии на каросеријата, тој е повеќе од способен да ги транспортира сите ваши основни работи.
Мек <span>материјал</span>

Мек материјал

Со прекрасно меки материјали, арматурна табла во стил на јаглеродни влакна и сложени шевови, MG ZS EV дава извонредно, удобно и дизајнерско возачко опкружување.
Панорамски <span>кровен отвор</span>

Панорамски кровен отвор

MG ZS EV е еден од првите модели во овој сегмент кој е опремен со оваа функција. Панорамскиот кров ви овозможува да уживате во возењето со удобност на дополнителна сончева светлина и свеж воздух.
Систем за <span>филтрирање на воздух</span>

Систем за филтрирање на воздух

Автоматскиот клима уред на MG ZS EV е опремен со PM2.5 филтер, кој обезбедува свеж и здрав воздух во кабината на вашиот SUV, одржувајќи здрав индекс за квалитет на воздухот (AQI). Вклучен е и вентилатор за патниците позади.
Дополнителни USB <span>приклучоци</span>

Дополнителни USB приклучоци

Овој модел е опремен со 3 USB приклучоци тип A и 2 USB приклучоци тип C, така што секој може удобно да го полни својот телефон во исто време.
Дигитализирана <span>кабина</span>
ТЕХНОЛОГИЈА
Дигитализирана кабина

Целосно дигиталната арматурна табла внесува интелигенција во секојдневниот живот.

10,1-инчен екран <span>на допир</span>

10,1-инчен екран на допир

Дизајнот на 10,1-инчниот лебдечки екран на допир со намалена рефлексија го олеснува читањето, дури и при силна сончева светлина.
7-инчен <span>лебдечки дигитален кластер</span>

7-инчен лебдечки дигитален кластер

Дигитален кластер, со полн LCD екран од 7", со сите потребни информации.
Безжичен <span>полнач</span>

Безжичен полнач

Наполнете го вашиот паметен телефон во движење.
MG ISMART
Целосно нов MG iSMART систем за поврзување

Интелигентен мрежен систем кој ја комбинира комуникацијата меѓу возилото, интернетот и корисникот.
Дали сте спремни да се поврзете со иднината?

MG ISMART
Пред <span>поаѓање</span>

Пред поаѓање

Aпликацијата MG iSMART ви помага брзо да го пронајдете вашето возило и да проверите дали е безбедно за возење со притискање на копче. Покрај тоа, можете да го користите далечинскиот управувач за да го поставите клима уредот на удобна температура пред да влезете во автомобилот.

Побарајте го вашето возило

Одредете ја точната локација на вашето возило.

MG iSMART Lite
MG iSMART
 

Bluetooth  клуч

Користете го вашиот паметен телефон како клуч и дозволете другите да го активираат Bluetooth клучот.

MG iSMART Lite
MG iSMART

Дијагноза на сосотојбата на возилото

Едноставно проверете ја состојбата на вашиот автомобил и уверете се дека е безбеден пред да тргнете на пат. 

MG iSMART Lite
MG iSMART

Планер на рута

Планирајте го вашето патување однапред и синхронизирајте ја вашата рута во возилото. 

MG iSMART Lite
MG iSMART

Далечинско управување преку апликација

Вклучете го клима уредот за да поставите удобна внатрешна температура однапред. 

MG iSMART

На патот

На патот

Додека ја планирате вашата рута, ќе добивате сообраќајни предупредувања во реално време, водење на рутата и точно време на пристигнување. И не само тоа, апликацијата ви ги нуди сите атракции кои нема да сакате да ги пропуштите попат.

Поврзана навигација*

Примајте ажурирани податоци за сообраќајот во реално време и прецизни пресметки за рутата и времето на пристигнување. 

MG iSMART Lite
MG iSMART

*За MG iSMART Lite достапна е само офлајн навигација. 

 

Интернет атракции

Пронајдете сè што вреди да се посети попат.

MG iSMART

Визуелизација на досегот и информации за станицата за полнење

Не треба да се грижите за досегот – дознајте го вашиот досег и добијте информации за станиците за полнење за вашата рута.

MG iSMART Lite
MG iSMART

На патот

На патот

Не треба да се грижите за досегот – видете точно колку далеку можете да возите, како и податоци за станиците за полнење на вашата рута во реално време. Покрај тоа, можете да користите навигација, да слушате музика во живо, да остварувате повици и да управувате со вашето возило во движење со гласовна контрола, без користење на раце.

Mузика Amazon Prime

Пријавете се на вашата сметка на Amazon Prime račun и слушајте ги најновите песни од вашите омилени изведувачи. 

MG iSMART
 

DAB+

Зачувајте ја саканата станица и MG iSMART ќе ве потсети да не ја пропуштите вашата омилена програма. 

MG iSMART Lite
MG iSMART

Hotspot

Патниците остануваат без пренос на податоци? Не грижете се, користете пристапна точка во возилото и останете поврзани. 

MG iSMART

На патот

На патот

Останете поврзани во движење со Apple CarPlay или Android Auto, кој ги пренесува сите функции на вашиот телефон на централниот екран на допир во вашето возило. И не заборавајте да ја зачувате вашата омилена радио станица DAB+ во апликацијата - таа ќе ве потсети кога е вашата омилена емисија на програмата.

Временска прогноза

Проверете ја временската прогноза на вашата моментална локација или вашата дестинација. 

MG iSMART
 

Apple CarPlay & Android Auto

Поврзувањето со паметен телефон е едноставно со вградениот систем Apple CarPlay или Android Auto.

MG iSMART Lite
MG iSMART

Гласовно водење

Уживајте во хендс-фри контрола на музика, навигација, телефон и возило.

MG iSMART Lite
MG iSMART

По <span>пристигнување на дестинација</span>

По пристигнување на дестинација

Не можете да се сетите дали сте го заклучиле возилото? Нема проблем. Можете да го отклучите и заклучите со помош на апликацијата, како и да ја проверите состојбата и досегот на батеријата, за да бидете подготвени за вашето следно патување. Исто така, можете да ги видите сите ваши податоци за возењето, вклучително и колку CO2 сте заштедиле со префрлување на целосно електрична енергија.

Заклучување и отклучување на возилото

Не сте сигурни дали сте го заклучиле автомобилот? Само заклучете го или отклучете го со помош на апликацијата. 

MG iSMART Lite
MG iSMART
 

Аларм

Ако дојде до некоја невообичаена активност, ќе се испрати порака до возилото. 

MG iSMART

Поставете го планираното полнење*

Дали сакате да ја искористите поевтината електрична енергија навечер? Не заборавајте да го поставите распоредот за полнење.  

MG iSMART Lite
MG iSMART

*Зa MG iSMART Lite постапка во возилото, а не во апликацијата. 

Проверете ја состојбата на возилото

Пред следното патување, проверете го нивото и досегот на батеријата.

MG iSMART Lite
MG iSMART

ZSP Technology Header
Употребливост
Уште попаметно
Со својата бескомпромисна практичност, целосно новиот MG ZS EV обезбедува сестран транспорт на сите неопходни работи за вашата урбана авантура.
Капацитет на влечење <span>500 kg</span>

Капацитет на влечење 500 kg

Целосно новиот MG ZS EV има одобрен капацитет на влечење од 500 kg, за да можете да транспортирате сè што ви треба.
Импресивен капацитет на носивост и <span>простор за складирање</span>

Импресивен капацитет на носивост и простор за складирање

Багажникот од 448 лити е доволно голем за викенд патувања, а со преклопени задни седишта нуди простор до 1166 литри.

Да не ја спомнуваме носивоста на кровот од 75 кг и посебните простори за складирање во кабината.
Внатрешен простор <span>за складирање</span>

Внатрешен простор за складирање

Уште повеќе простор за складирање се наоѓа на дофат на возачот и патниците.
Tехнологија V2L <span>(Vehicle to Load)</span>

Tехнологија V2L (Vehicle to Load)

Со функцијата V2L (vehicle-to-load), MG ZS EV може да биде ваш извор на енергија за време на активностите внатре и надвор од возилото, овозможувајќи полнење на кој било електричен уред со моќност до 2200 W.
MG ZS EV MG ZS EV
Comfort

MG ZS EV

 • 17-инчни алуминиумски бандажи со капак
 • LED предно и задно светло
 • MG iSMART Lite со навигација / поврзување со паметен телефон / СО АПЛИКАЦИЈА
 • AC полнење до 6,6kW
 • 11 kW 3-фазно AC полнење*
 • Камера за возење наназад
 • Греени предни седишта
 • MG Pilot
 • 10,1-инчен лебдечки екран на допир

*Конечната верзија подлежи на податоци за хомологација.

Фотографиите прикажани овде имаат само илустративна цел и можат да се разликуваат од стандардните спецификации во зависност од моделот. Врз основа на фотографиите не може да се остваруваат никакви права. MG го задржува правото да ги менува моделите, боите, спецификациите и опремата без претходна најава и без обврска да ги менува возилата кои се веќе на пазарот.

Спецификации

Верзија Comfort Стандарден досег Comfort Долг досег
Димензија и тежина
Должина (mm) 4323 4323
Ширина (mm) 1809 1809
Висина (mm) 1649 1649
Меѓуоскино растојание (mm) 2581 2581
Растојание од тлото (mm) 161 161
Волумен на заден багажник (Преклопени седишта/Спуштени седишта, l) 448/1166 448/1166
Маса на празно возило (kg) 1570 1620
Најголема технички дозволена маса на оптоварено возило (kg) 2060 2070
Технички дозоволена маса на оптоварено возило на секоја оска (kg) 1045/1080 1045/1080
Капацитет на влечење (без сопирачки, kg) 500 500
Капацитет на влечење (со сопирачки, kg) 500 500
Електричен мотор и батерија
Тип PMS-мотор PMS-мотор
Максимална моќност (kW) 130 115
Максимален вртежен момент (Nm) 280 280
Вграден полнач 6.6kW
Вграден полнач 11kW -
Време на полнење со наизменична струја (30~80%) ~30min ~30min
Време на полнење со наизменична струја (5~80%) ~40min ~40min
Перформанси
Максимална брзина (km/h) 175 175
Забрзување (0~50km/h) 3.6s 3.6s
Забрзување (0~100km/h) 8.6s 8.6s
Ev досег (km, WLTP) 320 440
Потрошувачка на енергија (Wh/km) 173 178
Верзија Comfort
Безбедност
Aларм
Имобилизатор
Систем за итни повици (E-CALL)
ESP
EBA
Помош при движење на угорница
ESS
HDC
Автоматско паркирање
EPB
Безбедносна брава на задните врати
ISOFIKS систем за прицврстување на детско седиште
Сензор за дожд -
Директен TPMS
Воздушни перничиња
Предни воздушни перничиња за возачот и совозачот
Странични воздушни перничиња за возачот и совозачот
Странични воздушни завеси за возачот и совозачот
Прекинувач за совозачко странично воздушно перниче
Систем за помош
Адаптивен темпомат (ACC)
Интелигентна контрола на светлата (IHC)
Систем за контрола на брзината (SAS)
Предупредување за фронтален судир (FCW)
Систем за автоматско сопирање во итни случаи (AEB)
Предупредување за напуштање лента (LDW)
Помош при возење во сообраќаен метеж (TJA)
Препознавање на сообраќајни знаци (TSR)
Помош за одржување во лента (LKA)
Предупредување за промена на возната лента (LCW)
Систем за задржување во лента (ELK)
Систем за откривање на слепа точка (BSM) -
Систем за предупредување за наидување на возило од задна страна (RTA) -
Светла
LED дневни светла
LED фарови
LED задни светла
Задни светла за магла
Сензор за самрак
Високо поставено стоп светло
Помош при паркирање
Задни сензори за паркирање
Задна камера за паркирање
Камера од 360 со транспарентен поглед на шасијата -
Безбедносен појас на возилото
Преден во 3 точки + затегнувач и граничник на оптоварување
Преден во 2 точки + затегнувач и граничник
Потсетник за безбедносен појас напред и назад
Верзија Comfort
Надолжен кровен носач
Спојлер
Преден бришач без рамка
Заден бришач
Затемнети прозорци
Надворешни ретровизори
Греени
Со покажувачи на насока
Aвтоматски преклопни
Во боја на каросерија
Рачки за врата
Во боја на каросерија
Делумно хромирани
Верзија Comfort
12V утикач
Капак на багажникот
Светло во багажникот
Ограничувач на брзина
Рачка на менувач
Хромирани рачки
Заштита од сонце со огледало
Домашна функција на фаровите
Внатрешно огледало со рачно затемнување
Шибер со систем против приклештување -
Панорамски кровен отвор -
Tехнологија V2L (Vehicle to Load) празнење
Клима уред
Контрола на клима уредот
Отвори за вентилазија назад
Клима уред со чистење PM2,5/на поленот
Подигање на стакла
Електрично подигањe
Автоматско подигање и спуштање прозорци на возачката страна
Со систем против приклештување
Волан
Кожа
Мултифункционален
Прилагидување во 2 насоки
Режим на возење
Избор на режим на возење
Систем за регенерација на кинетичка енергија (KERS)
Инфозабавен систем
Виртуелен кластер 7"
Екран на допир 10.1"
DAB+
Звучници 4
3D звучен ефект -
2 микрофони
5 USB приклучоци (вклучувајќи 2 приклучоци тип C)
Безжичен полнач за телефон -
Bluetooth
MG iSMART Lite систем за поврзување
Далечинско управување
Навигација
Планирано полнење
Apple Carplay/Android Auto
MG iSMART систем за поврзување
Далечинско управување -
Гласовно водење -
Временска прогноза -
Сообраќајна навигација во реално време со планиран досег -
Синхронизација на патувањето и агендата -
Амазон стриминг музика -
Централно заклучување
Далечинско заклучување
Влез без клуч
Стартување на моторот со помош на копче
Верзија Comfort
Возачко седиште прилагодливо во 6 насоки
Совозачко седиште прилагодливо во 4 насоки
Електрично прилагодливо на возачката страна -
Рачно прилагодливо совозачко седиште
Џеб за мапа зад предните седишта -
Седишта од ткаенина
PU+ PVC седишта -
Греени предни седишта
Задни седишта со централен потпирач за раце и држач за чаша -
40/60 преклопни задни седишта
Верзија Comfort
17-инчни алуминиумски бандажи со капак
Комплет за поправка на гуми
Верзија Comfort Стандарден досег Comfort Долг досег
Домашен полнач Тип 2 Начин 2
Tип 2 Начин 3 Кабел за полнење
Верзија Comfort
Dover White Oбична боја Dover White Oбична боја
Pebble Black Металик боја Pebble Black Металик боја
Diamond Red Металик боја Diamond Red Металик боја
Como Blue Металик боја Como Blue Металик боја
Cosmic silver Металик боја Cosmic silver Металик боја
Верзија Comfort
Црна

Пронајдете трговец

Продажен салон на трговска марка
Сервис